4 βασικοί τρόποι για να αποκτήσουν τα παιδιά υπομονή

Η υπομονή είναι ένα δύσκολο task για τα παιδιά, τα οποία έχουν συνηθίσει από τη βρεφική τους ηλικία να είναι στην αγκαλιά των γονιών, να τα ταΐζουν και να τα διασκεδάζουν. Παρ’ όλα αυτά, είναι κάτι το αναπόφευκτο.

Μόλις τα παιδιά και ιδιαίτερα τα νήπια αρχίσουν να καταλαβαίνουν, ένα πράγμα τους ζητείται κατά κόρον: να κάνουν υπομονή. Δύσκολο μεν, σημαντικό δε. Όχι μόνο για να αποκτήσουν αυτή την αρετή, αλλά και για να διαμορφώσουν χαρακτήρα και έπειτα ως ενήλικες.

Τα παιδιά χρειάζεται να κάνουν υπομονή για πολλά πράγματα και για πολλούς λόγους. Τους ζητείται να περιμένουν τη σειρά τους για να παίξουν με κάποιο παιχνίδι. Τους ζητείται να περιμένουν τη σειρά τους για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα. Και φυσικά, τους ζητείται να περιμένουν να διασχίσουν τον δρόμο, αφού περάσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Για τα μικρά παιδιά, οι έννοιες του κινδύνου ή του πιθανού θανάτου είναι αφηρημένες. Και έτσι ο γονιός πρέπει να βρει τρόπους, με τους οποίους ένα παιδί μπορεί να καταλάβει τη σημασία της υπομονής.

1. Να είστε συνεπείς όταν εξηγείτε πώς να αναμένουν, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για την ασφάλειά τους

2. Μείνετε πιστοί στις συνήθειές σας, όσο το παιδί σας προσπαθεί να αποκτήσει υπομονή

3. Μην δωροδοκείτε τα παιδιά σας για να κάνουν υπομονή, γιατί πιθανόν να τους περάσετε το μήνυμα, ότι θα ανταμείβονται πάντα, για τη συνετή τους συμπεριφορά.

4. Μετατρέψτε την υπομονή σε παιχνίδι και πάρτε μέρος κι εσείς μαζί με το παιδί σας

Με μικρές πράξεις αναμονής, οι γονείς μπορούν να διδάξουν ότι η υπομονή είναι από μόνη της η ανταμοιβή.

newsitamea.gr

Related Posts

Πώς είναι να μεγαλώνεις παιδιά και να σκοτώνεσαι όλη μέρα στη δουλειά

H μητρότητα είναι υπέροχη, δεν παύει όμως να είναι δύσκολη και απαιτητική. Ειδικά, αν δεν έχεις βοήθεια από κανέναν, αυτό σε κάνει να νιώθεις μόνη και σε καταπονεί τόσο συναισθηματικά, όσο και σωματικά. Αυτή η...

Περπάτημα στην εγκυμοσύνη: Ποια τα οφέλη και τι να προσέξετε;

Η άσκηση στην εγκυμοσύνη έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης παθήσεων που σχετίζονται με την αύξηση βάρους και την ακινησία. Το περπάτημα στην εγκυμοσύνη είναι επιτρεπτό εφόσον η έγκυος είναι ασφαλής και η εγκυμοσύνη...

15 φράσεις που άκουσα από την (προ)έφηβη κόρη μου και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό!

Η κόρη μου είναι 12 ετών και την λένε Μελίνα. Σε λίγες μέρες από τώρα θα πάει στην πρώτη γυμνασίου και τις τελευταίες εβδομάδες μεταμορφώθηκε από ένα γλυκομίλητο και χαριτωμένο παιδάκι σε ένα (προ)έφηβο κορίτσι...