4 βασικοί τρόποι για να αποκτήσουν τα παιδιά υπομονή

Η υπομονή είναι ένα δύσκολο task για τα παιδιά, τα οποία έχουν συνηθίσει από τη βρεφική τους ηλικία να είναι στην αγκαλιά των γονιών, να τα ταΐζουν και να τα διασκεδάζουν. Παρ’ όλα αυτά, είναι κάτι το αναπόφευκτο.

Μόλις τα παιδιά και ιδιαίτερα τα νήπια αρχίσουν να καταλαβαίνουν, ένα πράγμα τους ζητείται κατά κόρον: να κάνουν υπομονή. Δύσκολο μεν, σημαντικό δε. Όχι μόνο για να αποκτήσουν αυτή την αρετή, αλλά και για να διαμορφώσουν χαρακτήρα και έπειτα ως ενήλικες.

Τα παιδιά χρειάζεται να κάνουν υπομονή για πολλά πράγματα και για πολλούς λόγους. Τους ζητείται να περιμένουν τη σειρά τους για να παίξουν με κάποιο παιχνίδι. Τους ζητείται να περιμένουν τη σειρά τους για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα. Και φυσικά, τους ζητείται να περιμένουν να διασχίσουν τον δρόμο, αφού περάσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Για τα μικρά παιδιά, οι έννοιες του κινδύνου ή του πιθανού θανάτου είναι αφηρημένες. Και έτσι ο γονιός πρέπει να βρει τρόπους, με τους οποίους ένα παιδί μπορεί να καταλάβει τη σημασία της υπομονής.

1. Να είστε συνεπείς όταν εξηγείτε πώς να αναμένουν, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για την ασφάλειά τους

2. Μείνετε πιστοί στις συνήθειές σας, όσο το παιδί σας προσπαθεί να αποκτήσει υπομονή

3. Μην δωροδοκείτε τα παιδιά σας για να κάνουν υπομονή, γιατί πιθανόν να τους περάσετε το μήνυμα, ότι θα ανταμείβονται πάντα, για τη συνετή τους συμπεριφορά.

4. Μετατρέψτε την υπομονή σε παιχνίδι και πάρτε μέρος κι εσείς μαζί με το παιδί σας

Με μικρές πράξεις αναμονής, οι γονείς μπορούν να διδάξουν ότι η υπομονή είναι από μόνη της η ανταμοιβή.

newsitamea.gr

Related Posts

Γιατί αλλάζει η συμπεριφορά του παιδιού όταν αποκτά αδερφάκι;

Τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή συμπεριφοράς του μεγαλύτερου παιδιού όταν έρχεται στο σπίτι το αδερφάκι του; Ο ερχομός ενός νέου μωρού είναι μια τεράστια αλλαγή για κάθε παιδί στην οικογένεια. Είναι απολύτως φυσιολογικό το...

Υπάρχει παιδικός έρωτας ;

Υπάρχουν έρωτες και έρωτες. Εφήμεροι, επιφανειακοί, βαθιοί, ανεκπλήρωτοι. Άπειρα μυαλά έχουν στυφτεί, για να τους περιγράψουν. Νύχτες και νύχτες έχουν ξοδευτεί παρέα με αλκοόλ για να δοθούν απαντήσεις στο μυστήριο του. Υπάρχει, όμως, κι ένας...

Πόσο διαρκεί η επιλόχειος κατάθλιψη

Ορίστε τα σημάδια που θα πρέπει να αναζητήσετε. Η επιλόχειος κατάθλιψη ίσως κρατάει περισσότερο από όσο φανταζόμασταν. Οι γιατροί καλούνται να εξετάσουν τις γυναίκες για επιλόχειο κατάθλιψη ακόμη και 6 μήνες μετά τον τοκετό. Το...