After Birth SOS: Το σώμα μου άλλαξε. Πώς μπορεί να επανέλθει;

Μία νέα μαμά δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο αλλαγές στον τρόπο ζωής, έχει να αντιμετωπίσει και τις αλλαγές στο σώμα της. Οπότε, η σκέψη που τριγυρνάει στο μυαλό πολλών γυναικών είναι αν θα μπορέσουν να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Έγινες μαμά και προφανώς τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το μωράκι που έχεις φέρει στον κόσμο. Είναι λογικό να αισθάνεσαι κάποιες φορές τις υποχρεώσεις και τα άγχη της καθημερινότητας να σε πλημμυρίζουν. Παρόλα αυτά, μέσα σε αυτόν τον «πανικό αγάπης» δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τον εαυτό μας.

Οι αλλαγές που ζει μια γυναίκα τόσο κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης όσο και μετά τον τοκετό είναι συνταρακτικές. Η ψυχολογία μας είναι εύθραυστη και η αυτοπεποίθησή μας, όσο αφορά το σώμα μας, μπορεί να αργήσει πολύ να επανέλθει. Σίγουρα οι αλλαγές στο σώμα μας, όπως τα περιττά κιλά ή η υπερβολική τριχοφυΐα, είναι φυσικό επακόλουθο του ότι φέραμε μια νέα ζωή στον κόσμο. Όμως, ενώ το γνωρίζουμε αυτό, κάποιες φορές μοιάζει να το ξεχνάμε.

Οι πρώτες μέρες μετά τη γέννα
Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε πως πολλά από τα κιλά που πήραμε κατά την εγκυμοσύνη, θα χαθούν τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννα. Ο θηλασμός, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να μας βοηθήσει στην απώλεια βάρους, καθώς με αυτό τον τόπο καίγονται περισσότερες θερμίδες.

Όμως, δεν είναι τόσο το βάρος αυτό που φαίνεται να μας απασχολεί, όσο η χαλάρωση του δέρματος. Ίσως η πιο εμφανής και ενοχλητική μεταβολή είναι αυτή στην κοιλιά μας, όπου είναι απόλυτα φυσιολογικό να εμφανιστεί κάποια χαλάρωση. Σημαντικό είναι να μην αγχωθούμε και να καταλάβουμε πως τα πάντα μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Άσκηση και Διατροφή
Ξέρουμε πως ειδικά για τις μαμάδες με μωράκια λίγων μηνών τα πράγματα είναι απαιτητικά. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να προσπαθούμε να προσέχουμε τη διατροφή μας και να βάλουμε τη γυμναστική στο πρόγραμμά μας.

Με τη γυμναστική, οι μύες της κοιλιάς επανακτούν την ελαστικότητά τους. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τις νέες μητέρες, οι οποίες δε γέννησαν με καισαρική, να κινούνται όσο μπορούν γρηγορότερα μετά τον τοκετό και η γυμναστική της λοχείας να αρχίσει την επόμενη μέρα.

Στο θέμα της διατροφής δεν πρέπει να βιαστείτε, καθώς μια εξαντλητική δίαιτα, ειδικά αν θηλάζετε, δεν είναι μόνο ανθυγιεινή, είναι και αναποτελεσματική! Αρχικά, θα πρέπει να λάβετε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά γιατί τα επίπεδα των βιταμινών στο σώμα σας θα έχουν πέσει μετά την εγκυμοσύνη. Στη συνέχεια, πάντα με τη συμβουλή κάποιου ειδικού μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής βασισμένο στις ανάγκες σας.

Πώς θα φύγει το τοπικό πάχος;
Και αφού έχουμε κάνει τα απαραίτητα βήματα, έρχεται ο εφιάλτης του τοπικού πάχους.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις νέες μητέρες, καθώς πολλές γυναίκες υποφέρουν από αυτό. Βέβαια, αυτό το φαινόμενο μπορεί να δημιουργηθεί πιο έντονα στις γυναίκες που έχουν γεννήσει. Η γυμναστική και η διατροφή σίγουρα βοηθούν, όμως χρειάζονται χρόνο και όπως γνωρίζουμε, ο χρόνος είναι ένα πολύτιμο αγαθό, ειδικά για μια μαμά.

Πολλές γυναίκες σκέφτονται να ακολουθήσουν κάποια θεραπεία για το τοπικό πάχος. Όμως, ποια είναι η ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική;

Οι θεραπείες για το τοπικό πάχος
Στην αναζήτησή μας για την καταλληλότερη θεραπεία, ήρθαμε σε επαφή με την ιατρική ομάδα των Δερματολογικών Κέντρων IQ Skin Clinics του Dr. Τζερμιά, για να μας συμβουλεύσουν σχετικά με τις μεθόδους εξάλειψης τοπικού πάχους που υπάρχουν.

Το καλό νέο είναι πως πλέον το τοπικό πάχος μπορεί να καταπολεμηθεί οριστικά χωρίς χειρουργείο, με σύγχρονες μη επεμβατικές ή ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει η κρυολιπόλυση που μπορεί να εξαλείψει το τοπικό πάχος σε μία μόνο συνεδρία, η μέθοδος λιποαναρρόφησης και λιπογλυπτικής VASER® Lipo, η οποία αντιμετωπίζει και την κυτταρίτιδα και προσφέρει εικόνα φυσικής γράμμωσης σε όσες το επιθυμούν και η ενέσιμη Λιπογλυπτική Lipolysis που αποκαθιστά την αρμονία στις αναλογίες του σώματος. Τέλος, υπάρχει και η μέθοδος της θερμολιπόλυσης EXILIS Elite, μια ανώδυνη και ασφαλής θεραπεία, η οποία προσφέρει ταυτόχρονα και θεαματική σύσφιξη του δέρματος.

Ευχαριστούμε πολύ τον δερματολόγο Dr. Χριστόφορο Τζερμιά,

Related Posts

Πώς είναι να μεγαλώνεις παιδιά και να σκοτώνεσαι όλη μέρα στη δουλειά

H μητρότητα είναι υπέροχη, δεν παύει όμως να είναι δύσκολη και απαιτητική. Ειδικά, αν δεν έχεις βοήθεια από κανέναν, αυτό σε κάνει να νιώθεις μόνη και σε καταπονεί τόσο συναισθηματικά, όσο και σωματικά. Αυτή η...

Περπάτημα στην εγκυμοσύνη: Ποια τα οφέλη και τι να προσέξετε;

Η άσκηση στην εγκυμοσύνη έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης παθήσεων που σχετίζονται με την αύξηση βάρους και την ακινησία. Το περπάτημα στην εγκυμοσύνη είναι επιτρεπτό εφόσον η έγκυος είναι ασφαλής και η εγκυμοσύνη...

15 φράσεις που άκουσα από την (προ)έφηβη κόρη μου και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό!

Η κόρη μου είναι 12 ετών και την λένε Μελίνα. Σε λίγες μέρες από τώρα θα πάει στην πρώτη γυμνασίου και τις τελευταίες εβδομάδες μεταμορφώθηκε από ένα γλυκομίλητο και χαριτωμένο παιδάκι σε ένα (προ)έφηβο κορίτσι...