Αγκάλιασέ με σφιχτά: Πόσες αγκαλιές χρειάζεσαι;

Πριν αρχίσω να γράφω ρώτησα τον εξάχρονο γιο μου πόσες αγκαλιές θα ήθελε να του δίνω την ημέρα. «Σίγουρα πάνω από δέκα!» μου απάντησε! Η αυθόρμητη παιδική  απάντηση μου άγγιξε την καρδιά. Μεγάλωσα μέσα σε μια οικογένεια που δεν κάναμε τσιγκουνιές στις αγκαλιές και τα αγγίγματα, εξάλλου για να επιβεβαιώσεις και να σφραγίσεις την αγάπη χρειάζεσαι το άγγιγμα.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το θέμα της αγκαλιάς είναι πολυσυζητημένο, για αυτό το λόγο, εμείς σας θυμίζουμε τη σημασία της αγκαλιάς. «Χωθείτε» λοιπόν σε μια ζεστή αγκαλιά και διαβάστε πόσο σημαντική είναι αυτή η ανθρώπινη επαφή.

Οι κατάλληλες σφιχτές αγκαλιές μπορεί να είναι θεραπευτικές. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι αγκαλιές μπορούν να θεραπεύσουν ασθένειες, τη μοναξιά, την κατάθλιψη, την ανασφάλεια και το άγχος.

Το τρυφερό άγγιγμα μιας αγκαλιάς μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία και να χτίσει αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Παράλληλα, η ενέργεια που ανταλλάζουν δύο άνθρωποι όταν αγκαλιάζονται είναι μια επένδυση συναισθημάτων σε μια σχέση, βοηθά την αλληλοκατανόηση και καλλιεργεί την εν συναίσθηση. Πολλές φορές οι άντρες ισχυρίζονται ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν όταν η σύντροφος τους είναι αναστατωμένη, θυμωμένη ή απλά φοβισμένη. Εντούτοις ξέρουν την απάντηση. Θα μπορούσαν να κάνουν ότι θα έκαναν σε ένα μικρό παιδί για να το ανακουφίσουν, να την πάρουν μια αγκαλιά.

Οι αγκαλιές μας διδάσκουν πόσο σπουδαίο είναι να μοιραζόμαστε και μας θυμίζει το γεγονός ότι εκτός από το να παίρνουμε νιώθουμε όμορφα και να δίνουμε. Από μικρή ακόμα ηλικία οι αγκαλιές βοηθούν να κτίσουμε την αυτοπεποίθηση μας και να τονώσουμε την αυτοεικόνα μας.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι αγκαλιές ανεβάζουν την οξιτοκίνη, η οποία θεραπεύει το συναίσθημα ανασφάλειας, του θυμού και της μοναξιάς. Εξηγούν επίσης ότι η παρατεταμένη αγκαλιά ανεβάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης της ορμόνης της ευτυχίας και της καλής διάθεσης.

Είναι εντυπωσιακό πως μια αγκαλιά χαλαρώνει το μυϊκό μας σύστημα και απομακρύνει την ένταση από το σώμα και απαλύνει σε κάποιο βαθμό τον σωματικό πόνο. Ισορροπεί επίσης το νευρικό μας σύστημα.

Θα λέγαμε λοιπόν ότι οι αγκαλιές είναι λίγο πολύ σαν το γέλιο ή τον διαλογισμό. Μας θυμίζουν ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε την ζωή με αισιοδοξία. Μας θυμίζουν πόσο όμορφο είναι να νιώθουμε την καρδιά μας να κτυπά και να αφήνουμε με μια αναπνοή όλες τις αρνητικές σκέψεις.

Πόσες αγκαλιές λοιπόν χρειάζεσαι;

Σόνια

Related Posts

Γιαούρτι και τα ωφελήματα του!!

Νικολέτα Μιχαηλίδου, M.S., R.D. Κλινική και Αθλητική Διαιτολόγος/ Διατροφολόγος Για περισσότερες πληροφορίες: nikoletam@cytanet.com.cy Το γιαούρτι καταναλώνεται παγκοσμίως για εκατοντάδες χρόνια. Είναι πολύ θρεπτικό και καταναλώνοντας το συχνά μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς την υγεία....

O γάμος Μαθιού Βασιλικής και το όνομα του παιδιού που θα γεννήσει η Αργυρώ

Η αλήθεια είναι πως από την αρχή της σειράς το ζευγάρι Μαθιός – Βασιλική έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και την περισσότερη αγάπη του κοινού. Ένας δυνατός έρωτας που άντεξε στο πέρασμα των χρόνων αλλά...

Σασμός spoiler: Σπαράζει η Μαρίνα πάνω σε ξένο μνήμα! Η πιο ανατριχιαστική σκηνή έρχεται!

Η οικογένεια Βρουλάκη αποφασίζει να γυρίσει σελίδα στη ζωή της! Η Αργυρώ και η Μαρίνα ετοιμάζονται να φύγουν για τα Γιάννενα και η Καλλιόπη είναι ικανοποιημένη απ’ αυτή την εξέλιξη. Προτού φύγει από την Κρήτη,...