Στις 21 Μαΐου επιστρέφουν στα σχολεία όλοι οι μαθητές [ΒΙΝΤΕΟ]

Σύσκεψη στο Προεδρικό πραγματοποιείται από η ώρα 9.30 υπό την Προεδρία του ο Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τη συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, για το φλέγον θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων εν μέσω πανδημίας.

Συγκεκριμένα, της σύσκεψης προεδρεύει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΟΕΛΜΕΚ, της ΠΣΕΜ και των Συνδέσμων Γονέων Προδημοτικής, Δημοτικής, Μέσης, Ειδικής Εκπαίδευσης, καθώς και με εκπροσώπους της Παιδοβουλής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ant1.com.cy, στις 21 Μαΐου θα επιστρέψουν στα σχολεία όλοι οι μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Η 21η Μαΐου έχει οριστεί ως η πρώτη μέρα της δεύτερης φάσης της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Όπως μαθαίνουμε, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και τεχνικές σχολές, θα κλείσουν στις 27 Ιουνίου.

Επίσης, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθούν εξετάσεις παρά μόνο για τους τελειόφοιτους μαθητές της Γ΄Λυκείου και των Τεχνικών Σχολών.

Σε χθεσινές του δηλώσεις στα Νέα του ΑΝΤ1, ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε πως κατά τη σύσκεψη «θα δούμε κάποια ζητήματα, τα οποία και εγώ συζήτησα σε τηλεδιασκέψεις με όλους τους οργανωμένους φορείς ούτως ώστε να συντονιστούμε και να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ενημέρωση για να προχωρήσουμε ομαλά στην εφαρμογή των όποιων αποφάσεων».

Μάλιστα, μετά το πέρας της σύσκεψης αναμένεται ο Υπ. Παιδείας να πραγματοποιήσει διάσκεψη Τύπου και να προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με την επόμενη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων οι οποίες σχετίζονται με τις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα αναμένεται να γνωστοποιηθεί το πρόγραμμα των παγκύπριων εξετάσεων.

ant1.com.cy

Related Posts

Μια μαμά απαντά σε αυτούς που νομίζουν ότι η καισαρική είναι «ο εύκολος τρόπος

Αρκετοί θεωρούν ότι όσες γυναίκες γεννούν με καισαρική έχουν μια πολύ πιο εύκολη «δουλειά», δεν κουράζονται και δεν πονάνε. Ωστόσο, η αλήθεια απέχει πολύ απ’ αυτό που πιστεύουν. Γι’ αυτό, η Raye Lee, μια μαμά...

Αλμυρές κρέπες στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ Υλικά για τις κρέπες: 120 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. 120 ml Νερό 120 ml. Γάλα, πλήρες 2 Αυγά ¼ κ.γ. Αλάτι 1 κ.σ. Βούτυρο, λιωμένο & έξτρα για το ψήσιμο της κρέπας Υλικά για τη...

Νίτσε: «Σε κάθε αυθεντικό άνθρωπο υπάρχει ένα παιδί που θέλει να παίξει..»

Η ωριμότητα του ανθρώπου είναι να ξαναβρεί τη σοβαρότητα με την οποία έπαιζε όταν ήταν παιδί. – Φ. Νίτσε Αυτό ήταν το θέμα που απασχολούσε σε μεγάλο βαθμό το Νίτσε, ο οποίος δήλωνε ότι σε...