Αυτές είναι οι πιο όμορφες στιγμές της εγκυμοσύνης

Για τις περισσότερες γυναίκες η εγκυμοσύνη δεν αποτελεί εύκολη περίοδο, μιας και οι πρωινές ζαλάδες, το επιπρόσθετο βάρος και ο πόνος στην μέση ενδέχεται να δυσκολέψουν την καθημερινότητά σας. Ωστόσο, υπέροχα πράγματα συμβαίνουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και το σημαντικότερο όλων είναι ότι μεγαλώνει το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Πολλές, όμως είναι και οι στιγμές που θα λατρέψετε:

Ευγένεια από όλους
Οποιοδήποτε άτομο γύρω σας γίνεται πολύ πιο ευγενικό, την στιγμή που θα αντιληφθεί ότι είστε έγκυος. Σας παραχωρούν την σειρά τους στο σούπερ μάρκετ, ο σύντροφός σας βοηθά στις δουλειές του σπιτιού και όλοι προσφέρονται να σας διευκολύνουν.

Δοκιμάστε να «εκμεταλλευτείτε» αυτήν την προσοχή, καθώς μόλις φέρεται στον κόσμο το μικρό σας, όλη η προσοχή θα στραφεί σε εκείνο.

Το υπέροχο δέρμα της εγκυμοσύνης
Η ροζ λάμψη στο πρόσωπό σας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι συνέπεια της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος. Η επιδερμίδα σας επομένως έχει περισσότερο οξυγόνο. Τα μαλλιά σας θα είναι επίσης πλούσια και λαμπερά, αφού θα χάνετε λιγότερες τρίχες.

Περισσότερη ξεκούραση
Ένα από τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι η κόπωση, οπότε είναι πολύ πιθανό να κοιμάστε από πολύ νωρίς. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης η ποσότητα του νερού αυξάνεται ενώ παράλληλα αυξάνεται και ο όγκος του αίματος.

Η μεταφορά, κατά συνέπεια, του επιπρόσθετου αυτού βάρους μπορεί να σας κουράζει ακόμα περισσότερο, γεγονός που σηματοδοτεί περισσότερες ώρες ύπνου ή ξεκούρασης.

Αισθάνεστε καλύτερα
Οι μεταβολές στην διάθεσή σας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι απότομες. Ωστόσο, όταν η διάθεσή σας είναι καλή, νιώθετε πραγματικά χαρούμενη και ένα υπέροχο χαμόγελο φωτίζει το πρόσωπό σας. Φυσικά η εγκυμοσύνη μπορεί να έχει και δύσκολες στιγμές, τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Εστιάζοντας, όμως στα θετικά, οι αρνητικές πτυχές των εννέα αυτών μηνών θα γίνουν γρήγορα μια θολή ανάμνηση.

Προσέχετε περισσότερο
Ακριβώς επειδή κυοφορείτε το παιδάκι σας, προσέχετε περισσότερο την υγεία σας, κόβοντας ορισμένες βλαβερές συνήθειες, όπως το τσιγάρο ή την κατανάλωση αλκοόλ.

Μπορεί να έχετε αυξημένη λίμπιντο
Για ορισμένες έγκυες γυναίκες η ερωτική επιθυμία μειώνεται ενώ για άλλες αυξάνεται κατακόρυφα, ειδικά κατά το τρίτο τρίμηνο.

Related Posts

Γιαούρτι και τα ωφελήματα του!!

Νικολέτα Μιχαηλίδου, M.S., R.D. Κλινική και Αθλητική Διαιτολόγος/ Διατροφολόγος Για περισσότερες πληροφορίες: nikoletam@cytanet.com.cy Το γιαούρτι καταναλώνεται παγκοσμίως για εκατοντάδες χρόνια. Είναι πολύ θρεπτικό και καταναλώνοντας το συχνά μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς την υγεία....

O γάμος Μαθιού Βασιλικής και το όνομα του παιδιού που θα γεννήσει η Αργυρώ

Η αλήθεια είναι πως από την αρχή της σειράς το ζευγάρι Μαθιός – Βασιλική έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και την περισσότερη αγάπη του κοινού. Ένας δυνατός έρωτας που άντεξε στο πέρασμα των χρόνων αλλά...

Σασμός spoiler: Σπαράζει η Μαρίνα πάνω σε ξένο μνήμα! Η πιο ανατριχιαστική σκηνή έρχεται!

Η οικογένεια Βρουλάκη αποφασίζει να γυρίσει σελίδα στη ζωή της! Η Αργυρώ και η Μαρίνα ετοιμάζονται να φύγουν για τα Γιάννενα και η Καλλιόπη είναι ικανοποιημένη απ’ αυτή την εξέλιξη. Προτού φύγει από την Κρήτη,...