Ενέργεια και στην εγκυμοσύνη

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα διαφορετική από γυναίκα σε γυναίκα. Το έντονο αίσθημα κούρασης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αποτελεί ένα ιδιαίτερα συχνό και φυσιολογικό φαινόμενο, το οποίο τείνει να γίνεται πιο έντονο κατά τους πρώτους μήνες κύησης αλλά και τις εβδομάδες πριν την γέννηση του μωρού.

Ενέργεια στην εγκυμοσύνη VS κούρασης
Η κούραση αποτελεί ένα πρώιμο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης που σχεδόν όλες οι γυναίκες βιώνουν κατά το πρώτο τρίμηνο ενώ τείνει να βελτιώνεται όταν η εγκυμονούσα μπει στο δεύτερο τρίμηνο. Συνήθως επιστρέφει στο τρίτο περίοδο, τις εβδομάδες πριν τον τοκετό, όμως αυτό πιθανόν να αλλάζει αφού κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική.

Η κούραση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αποτελεί μια χαρακτηριστική ένδειξη που σας ειδοποιεί ότι χρειάζεστε περισσότερη ξεκούραση και χαλάρωση. Για να την μειώσετε, ενισχύοντας την ενέργειά σας μπορείτε να δοκιμάσετε να:

*Ξεκούραση στο πρώτο πλάνο
Εάν θα γίνετε μαμά για πρώτη φορά, δείτε αυτήν την περίοδο ως μια ευκαιρία για να φροντίσετε λίγο παραπάνω τον εαυτό σας αλλά και το μωρό που κουβαλάτε. Αν παρατηρείτε ότι αισθάνεστε συνέχεια κουρασμένη και ότι δεν μπορείτε να ανακτήσετε την ενέργειά σας, τότε μάλλον θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο για να κοιμηθείτε.

Εάν έχετε και άλλα παιδιά, τότε θα ήταν καλό να εστιάσετε σε αυτά, δίχως όμως να ξεχνάτε την δική σας ξεκούραση. Αυτήν την περίοδο θα πρέπει να ξεκουράζεστε περισσότερο από προηγουμένως, οπότε μην σπαταλάτε ενέργεια σε ζητήματα που δεν έχουν μεγάλη σημασία.

*Ζητήστε βοήθεια
Αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερη σημαντική, συγκινητική και ενδεχομένως δύσκολη για αυτό μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από τον σύντροφό σας, την οικογένειά σας κι οποιοδήποτε άλλο αγαπημένο σας πρόσωπο, που εμπιστεύεστε.

Ακόμη και μια μικρή βοήθεια μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε πολύ καλύτερα. Μιλήστε μαζί τους και εκφράστε όλα όσα νιώθετε, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες σας. Ακόμα και αν δεν έχουν να σας δώσουν κάποια απάντηση, σίγουρα θα σταθούν δίπλα σας για να σας υπενθυμίσουν ότι όλα θα πάνε καλά.

Related Posts

Γιαούρτι και τα ωφελήματα του!!

Νικολέτα Μιχαηλίδου, M.S., R.D. Κλινική και Αθλητική Διαιτολόγος/ Διατροφολόγος Για περισσότερες πληροφορίες: nikoletam@cytanet.com.cy Το γιαούρτι καταναλώνεται παγκοσμίως για εκατοντάδες χρόνια. Είναι πολύ θρεπτικό και καταναλώνοντας το συχνά μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς την υγεία....

O γάμος Μαθιού Βασιλικής και το όνομα του παιδιού που θα γεννήσει η Αργυρώ

Η αλήθεια είναι πως από την αρχή της σειράς το ζευγάρι Μαθιός – Βασιλική έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και την περισσότερη αγάπη του κοινού. Ένας δυνατός έρωτας που άντεξε στο πέρασμα των χρόνων αλλά...

Σασμός spoiler: Σπαράζει η Μαρίνα πάνω σε ξένο μνήμα! Η πιο ανατριχιαστική σκηνή έρχεται!

Η οικογένεια Βρουλάκη αποφασίζει να γυρίσει σελίδα στη ζωή της! Η Αργυρώ και η Μαρίνα ετοιμάζονται να φύγουν για τα Γιάννενα και η Καλλιόπη είναι ικανοποιημένη απ’ αυτή την εξέλιξη. Προτού φύγει από την Κρήτη,...