Γλυκοπατάτα γεμιστή στη λαδόκολλα

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. γλυκοπατάτα

50 γρ. βούτυρο

Αλάτι, μυρωδικά της αρεσκείας μας

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

150 γρ. φέτα ψιλοκομμένη

Μισό κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

50 γρ. ντοματάκια κομμένα στη μέση

Λίγα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα

30 γρ. πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

Μια φέτα μπέικον ψιλοκομμένο

Αλάτι, ρίγανη, πάπρικα, πιπέρι 1 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε αλάτι και τα μυρωδικά. Τρυπάμε τη γλυκοπατάτα και τη βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα. Ρίχνουμε το βούτυρο. Δένουμε τη λαδόκολλα σαν πουγκί και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα. Αποσύρουμε από τον φούρνο, την κόβουμε κατά μήκος και «σκάβουμε» με ένα κουτάλι ώστε να αφαιρέσουμε ένα μέρος από την ψίχα της. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στη γλυκοπατάτα, αφού πριν τα έχουμε ανακατέψει. Κλείνουμε σε λαδόκολλα πάλι σαν πουγκί και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.

Related Posts

Μια μαμά απαντά σε αυτούς που νομίζουν ότι η καισαρική είναι «ο εύκολος τρόπος

Αρκετοί θεωρούν ότι όσες γυναίκες γεννούν με καισαρική έχουν μια πολύ πιο εύκολη «δουλειά», δεν κουράζονται και δεν πονάνε. Ωστόσο, η αλήθεια απέχει πολύ απ’ αυτό που πιστεύουν. Γι’ αυτό, η Raye Lee, μια μαμά...

Αλμυρές κρέπες στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ Υλικά για τις κρέπες: 120 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. 120 ml Νερό 120 ml. Γάλα, πλήρες 2 Αυγά ¼ κ.γ. Αλάτι 1 κ.σ. Βούτυρο, λιωμένο & έξτρα για το ψήσιμο της κρέπας Υλικά για τη...

Νίτσε: «Σε κάθε αυθεντικό άνθρωπο υπάρχει ένα παιδί που θέλει να παίξει..»

Η ωριμότητα του ανθρώπου είναι να ξαναβρεί τη σοβαρότητα με την οποία έπαιζε όταν ήταν παιδί. – Φ. Νίτσε Αυτό ήταν το θέμα που απασχολούσε σε μεγάλο βαθμό το Νίτσε, ο οποίος δήλωνε ότι σε...