Κύπρος: Έμπαιναν στην εκκλησία από πίσω, έφευγαν με αντίδωρο (vid)

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης (16/4) φαίνεται ότι κάποιοι πιστοί αγνόησαν το διάταγμα του υπουργού Υγείας. Υπενθυμίζουμε ότι, με βάση τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο, «απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής. Τονίζεται ότι απαγορεύεται η τήρηση του εθίμου της λαμπρατζιάς».

Παρά τις εκκλήσεις των ειδικών, το διάταγμα του υπουργού Υγείας και τις συστάσεις από την Αστυνομία, όπως θα δείτε στο πιο κάτω βίντεο που παρουσιάζει το 24news, πιστοί βρέθηκαν στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά μετά το τέλος της λειτουργίας.

Από τις εικόνες που καταγράφηκαν, φαίνονται οι πιστοί να εισέρχονται στον ναό από πλαϊνή πόρτα και να φεύγουν κρατώντας στα χέρια τους αντίδωρο.

Σημαντικό να αναφερθεί ότι τα πρόσωπα που βρέθηκαν στην συγκεκριμένη εκκλησία το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, ήταν κάθε ηλικίας, από ηλικιωμένους μέχρι μικρά παιδιά.

Στην λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης παραδοσιακά οι πιστοί μεταβαίνουν στην εκκλησία για να μεταλάβουν, ωστόσο αυτό το διάστημα, λόγω της πανδημίας που ταλανίζει το παγκόσμιο, αυτό απαγορεύθηκε ρητά από τους ειδικούς.

Το 24news επικοινώνησε με τον πατέρα Ανδρέα, που τέλεσε την λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, ώστε να σχολιάσει τις πιο πάνω εικόνες που καταγράφηκαν.

Όπως μας εξήγησε ο πατήρ Ανδρέας, εντός της εκκλησίας την ώρα της λειτουργίας δεν υπήρχε κανένας πιστός, παρά μόνο όσοι έπρεπε να είναι . Ο ίδιος αποχώρησε μετά το τέλος της λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον ιερέα, η εκκλησία έβαλε Άγιο Ευχέλαιο σε βαμβάκι και το τοποθέτησε σε σακούλι για όσους πιστούς επιθυμούσαν να λάβουν, ενώ κόπηκε και άρτος και αφέθηκε στο τραπέζι της εκκλησίας.

Όσον αφορά πρόσωπα που βρέθηκαν στην εκκλησία μετά το τέλος της λειτουργίας, ο πατήρ Ανδρέας ανέφερε ότι ήρθαν για να ντύσουν την εκκλησία στα μαύρα, ελέω της Σταύρωσης.

Πηγή :24sports.com.cy

Related Posts

Μια μαμά απαντά σε αυτούς που νομίζουν ότι η καισαρική είναι «ο εύκολος τρόπος

Αρκετοί θεωρούν ότι όσες γυναίκες γεννούν με καισαρική έχουν μια πολύ πιο εύκολη «δουλειά», δεν κουράζονται και δεν πονάνε. Ωστόσο, η αλήθεια απέχει πολύ απ’ αυτό που πιστεύουν. Γι’ αυτό, η Raye Lee, μια μαμά...

Αλμυρές κρέπες στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ Υλικά για τις κρέπες: 120 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. 120 ml Νερό 120 ml. Γάλα, πλήρες 2 Αυγά ¼ κ.γ. Αλάτι 1 κ.σ. Βούτυρο, λιωμένο & έξτρα για το ψήσιμο της κρέπας Υλικά για τη...

Νίτσε: «Σε κάθε αυθεντικό άνθρωπο υπάρχει ένα παιδί που θέλει να παίξει..»

Η ωριμότητα του ανθρώπου είναι να ξαναβρεί τη σοβαρότητα με την οποία έπαιζε όταν ήταν παιδί. – Φ. Νίτσε Αυτό ήταν το θέμα που απασχολούσε σε μεγάλο βαθμό το Νίτσε, ο οποίος δήλωνε ότι σε...