Κύπρος: Έμπαιναν στην εκκλησία από πίσω, έφευγαν με αντίδωρο (vid)

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης (16/4) φαίνεται ότι κάποιοι πιστοί αγνόησαν το διάταγμα του υπουργού Υγείας. Υπενθυμίζουμε ότι, με βάση τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο, «απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής. Τονίζεται ότι απαγορεύεται η τήρηση του εθίμου της λαμπρατζιάς».

Παρά τις εκκλήσεις των ειδικών, το διάταγμα του υπουργού Υγείας και τις συστάσεις από την Αστυνομία, όπως θα δείτε στο πιο κάτω βίντεο που παρουσιάζει το 24news, πιστοί βρέθηκαν στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά μετά το τέλος της λειτουργίας.

Από τις εικόνες που καταγράφηκαν, φαίνονται οι πιστοί να εισέρχονται στον ναό από πλαϊνή πόρτα και να φεύγουν κρατώντας στα χέρια τους αντίδωρο.

Σημαντικό να αναφερθεί ότι τα πρόσωπα που βρέθηκαν στην συγκεκριμένη εκκλησία το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, ήταν κάθε ηλικίας, από ηλικιωμένους μέχρι μικρά παιδιά.

Στην λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης παραδοσιακά οι πιστοί μεταβαίνουν στην εκκλησία για να μεταλάβουν, ωστόσο αυτό το διάστημα, λόγω της πανδημίας που ταλανίζει το παγκόσμιο, αυτό απαγορεύθηκε ρητά από τους ειδικούς.

Το 24news επικοινώνησε με τον πατέρα Ανδρέα, που τέλεσε την λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, ώστε να σχολιάσει τις πιο πάνω εικόνες που καταγράφηκαν.

Όπως μας εξήγησε ο πατήρ Ανδρέας, εντός της εκκλησίας την ώρα της λειτουργίας δεν υπήρχε κανένας πιστός, παρά μόνο όσοι έπρεπε να είναι . Ο ίδιος αποχώρησε μετά το τέλος της λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον ιερέα, η εκκλησία έβαλε Άγιο Ευχέλαιο σε βαμβάκι και το τοποθέτησε σε σακούλι για όσους πιστούς επιθυμούσαν να λάβουν, ενώ κόπηκε και άρτος και αφέθηκε στο τραπέζι της εκκλησίας.

Όσον αφορά πρόσωπα που βρέθηκαν στην εκκλησία μετά το τέλος της λειτουργίας, ο πατήρ Ανδρέας ανέφερε ότι ήρθαν για να ντύσουν την εκκλησία στα μαύρα, ελέω της Σταύρωσης.

Πηγή :24sports.com.cy

Related Posts

Περπάτημα στην εγκυμοσύνη: Ποια τα οφέλη και τι να προσέξετε;

Η άσκηση στην εγκυμοσύνη έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης παθήσεων που σχετίζονται με την αύξηση βάρους και την ακινησία. Το περπάτημα στην εγκυμοσύνη είναι επιτρεπτό εφόσον η έγκυος είναι ασφαλής και η εγκυμοσύνη...

15 φράσεις που άκουσα από την (προ)έφηβη κόρη μου και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό!

Η κόρη μου είναι 12 ετών και την λένε Μελίνα. Σε λίγες μέρες από τώρα θα πάει στην πρώτη γυμνασίου και τις τελευταίες εβδομάδες μεταμορφώθηκε από ένα γλυκομίλητο και χαριτωμένο παιδάκι σε ένα (προ)έφηβο κορίτσι...

Αφήστε τα παιδιά να παίξουν

Tο παιχνίδι είναι ένα σημαντικότατο κομμάτι της ζωής των παιδιών από τη βρεφική ηλικία έως την εποχή της ενηλικίωσής τους. Είναι για το παιδί η μόνη σοβαρή απασχόληση. Είναι ευχαρίστηση, είναι δοκιμή, είναι εξάσκηση, είναι...