Με 4 υλικά το λαχταριστό σουφλέ

Σαν το σουφλέ δεν έχει! Πόσο μάλλον σαν το σουφλέ φτιαγμένο από τα χεράκια της μαμάς.

Ποιος και ποια από εμάς δεν θυμάται τον εαυτό του να γυρίζει σπίτι από το σχολείο ξελιγωμένος από την πείνα και πάνω που περιμένει να ακούσει το καθιερωμένο «φασολάκια» ή «μπάμιες» στην ερώτηση «μαμά, τι φαΐ έχουμε σήμερα;», τελικά ακούει το λυτρωτικό ΣΟΥΦΛΕΕΕΕΕΕ

Τώρα όμως έχει φτάσει η ώρα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να δοκιμάσεις να φτιάξεις την υπερπαραγωγή αυτή με τα ίδια σου τα χεράκια.

Υλικά:
Μισό κιλό πένες

1 κρέμα μικρή γάλακτος

¼ τυρί ρεγκάτο τριμμένο

7 φέτες πάριζα (τις κόβουμε κομματάκια)

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πένες και στρώνουμε στο πυρέξ τις μισές. Από πάνω βάζουμε το μισό τριμμένο τυρί και τη μισή κομμένη πάριζα. Έπειτα, ρίχνουμε και τις υπόλοιπες πένες και από πάνω την υπόλοιπη πάριζα και το υπόλοιπο τυρί. Τέλος, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

*Σημείωση: Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ζαμπόν, καθώς και άλλα τυριά, όπως γκούντα και ένταμ, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

 

Καλή σας απόλαυση!

Related Posts

Μια μαμά απαντά σε αυτούς που νομίζουν ότι η καισαρική είναι «ο εύκολος τρόπος

Αρκετοί θεωρούν ότι όσες γυναίκες γεννούν με καισαρική έχουν μια πολύ πιο εύκολη «δουλειά», δεν κουράζονται και δεν πονάνε. Ωστόσο, η αλήθεια απέχει πολύ απ’ αυτό που πιστεύουν. Γι’ αυτό, η Raye Lee, μια μαμά...

Αλμυρές κρέπες στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ Υλικά για τις κρέπες: 120 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. 120 ml Νερό 120 ml. Γάλα, πλήρες 2 Αυγά ¼ κ.γ. Αλάτι 1 κ.σ. Βούτυρο, λιωμένο & έξτρα για το ψήσιμο της κρέπας Υλικά για τη...

Νίτσε: «Σε κάθε αυθεντικό άνθρωπο υπάρχει ένα παιδί που θέλει να παίξει..»

Η ωριμότητα του ανθρώπου είναι να ξαναβρεί τη σοβαρότητα με την οποία έπαιζε όταν ήταν παιδί. – Φ. Νίτσε Αυτό ήταν το θέμα που απασχολούσε σε μεγάλο βαθμό το Νίτσε, ο οποίος δήλωνε ότι σε...