«Μεγαλώνεις τόσο γρήγορα που φοβάμαι»

Το συνειδητοποιεί κάθε φορά που κοιτάζει τα παιδιά της. Πότε ήταν μωρά στην αγκαλιά της και πότε άρχισαν να τρέχουν και να κάνουν φίλους.

Ο χρόνος μας τρομοκρατεί, γιατί έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη να χαρούμε τα παιδικά χρόνια των μικρών μας που, αρκετές φορές, ευχόμαστε να μπορούσαμε να τον παγώσουμε. Αυτή η μαμά, βλέποντας την κόρη της να αλλάζει καθημερινά κατέληξε σ’ ένα υπέροχο συμπέρασμα που καλό είναι να το ακολουθήσουμε όλες.

«Ψάχνω το μικρό μου κοριτσάκι, αλλά δεν το βρίσκω πουθενά. Ο χρόνος κυλάει τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνω να το καταλάβω. Την μια στιγμή ήσουν στην αγκαλιά μου και σε έφερνα για πρώτη φορά στο σπίτι και αμέσως μετά σε βλέπω να κάνεις τα πρώτα σου βήματα με τα στρουμπουλά ποδαράκια σου. Kλείνω μια ακόμη φορά τα μάτια μου και όταν τα ανοίγω σε παρακολουθώ να τρέχεις ανέμελη.

Τον χρόνο δεν τον ενδιαφέρει που μου λείπει η μωρουδίστικη μυρωδιά σου ή πόσο θα ήθελα να σε θηλάζω ακόμη. Το να σε βλέπω να μεγαλώνεις τόσο γρήγορα με κάνει ευτυχισμένη και ταυτόχρονα λυπημένη. Με φοβίζει. Θέλω ακόμη να βάζω το μικρό κορμάκι σου μπρούμυτα πάνω στο στήθος μου για να σε κοιμίσω. Δεν γίνεται όμως.

Μεγαλώνεις και σε περιμένουν καινούριες περιπέτειες.

Μεγαλώνεις και καθημερινά θα μαθαίνεις από κάτι καινούριο.

Μεγαλώνεις και ακόμη και το πιο μικρό σου κατόρθωμα, στα μάτια μου θα μοιάζει απίστευτο.

Θα συνεχίσεις να ψηλώνεις. Θα ομορφύνεις και θα λάμψεις ακόμη περισσότερο.

Είναι μια μοναδική εποχή γιατί σε μαθαίνω. Σε ”γνωρίζω” και βλέπω σιγά σιγά να ξεδιπλώνεται μπροστά μου μια υπέροχη και δυναμική προσωπικότητα.

Μακάρι να ήξερες πόσο ευτυχισμένη με κάνεις! Είμαι περήφανη για σένα! Θαυμάζω την ομορφιά, την εξυπνάδα και την καλοσύνη που έχεις μέσα του. Είσαι το φωτεινό μου αστέρι. Και παρόλο που πάντα θα σε προστατεύω και θα σε υποστηρίζω, καταλαβαίνω ότι δεν είσαι μικρό μωρό πια. Μεταμορφώνεσαι καθημερινά και κάποια στιγμή δεν θα με χρειάζεσαι.

Ελπίζω μέχρι τότε να σε βοηθήσω να γίνεις η γυναίκα που θέλεις. Και θα είμαι εκεί, στις σκιές να πεταχτώ ξαφνικά όταν μου ζητήσεις βοήθεια.

Δεν μπορώ να σταματήσω τον χρόνο, αλλά μπορώ να κρατήσω τις στιγμές σου σαν φυλαχτό στην καρδιά μου. Θα τις απολαύσω και κάθε λίγο θα τις ανασύρω από τα βάθη του μυαλού μου για να τις ξαναζήσω.

Σ’ αγαπώ

Related Posts

Νίτσε: «Σε κάθε αυθεντικό άνθρωπο υπάρχει ένα παιδί που θέλει να παίξει..»

Η ωριμότητα του ανθρώπου είναι να ξαναβρεί τη σοβαρότητα με την οποία έπαιζε όταν ήταν παιδί. – Φ. Νίτσε Αυτό ήταν το θέμα που απασχολούσε σε μεγάλο βαθμό το Νίτσε, ο οποίος δήλωνε ότι σε...

Οικονομόπουλος: Θα Κοινωνούσα Ακόμη Κι Αν Ο Προηγούμενος Είχε Την Πιο Μεταδοτική Αρρώστια

Είναι από τους κορυφαίους Ελληνες ερμηνευτές. Εκτός όμως από την υπέροχη λαϊκή φωνή του είναι ένα πρότυπο για πολλούς ανθρώπους και κυρίως νέους. Ο Νίκος Οικονομόπουλος όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει κρύψει πως είναι...

Την στιγμή που γεννιέτται ένα παιδί, γεννιέται και μια μάνα

Η μητέρα σου σε κράτησε στην κοιλιά της για 9 μήνες…είδε το σώμα της να αλλάζει….το στομάχι της να γίνεται τεράστιο…δυσκολευόταν να ανέβει σκάλες…να αναπνέυσει σωστά…πόνεσε για να σε φέρει στον κόσμο…ξενύχτησε στο πλάι σου...