Νηστίσιμη Μηλόπιττα

1κ.γλ μπέικιν πάουντερ
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
270ml χυμό πορτοκαλιού
250ml ηλιέλαιο
1κ.γλ. γλυκάνισο
2 πορτοκάλια, το ξύσμα τους
1κ.γλ. κανέλα
150γρ. ζάχαρη
2κ.σ. ξανθές σταφίδες
2κ.σ. μαύρες σταφίδες
2 μήλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια

Διαδικασία:
1.Σε ένα μπολ με νερό βάλτε τις σταφίδες για περίπου 15 λεπτά για να φουσκώσουν.
2.Σε άλλο μπολ βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα μήλα και τις σταφίδες. Χτυπήστε τα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3.Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρά κομμάτια, πασπαλίστε τα με λίγη ζάχαρη και κανέλα και προσθέστε τα στο μείγμα σας.
4.Στραγγίστε και στεγνώστε καλά τις σταφίδες σας και προσθέστε τις στο μείγμα.
5.Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και αδειάστε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ.
6.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.

Related Posts

Μια μαμά απαντά σε αυτούς που νομίζουν ότι η καισαρική είναι «ο εύκολος τρόπος

Αρκετοί θεωρούν ότι όσες γυναίκες γεννούν με καισαρική έχουν μια πολύ πιο εύκολη «δουλειά», δεν κουράζονται και δεν πονάνε. Ωστόσο, η αλήθεια απέχει πολύ απ’ αυτό που πιστεύουν. Γι’ αυτό, η Raye Lee, μια μαμά...

Αλμυρές κρέπες στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ Υλικά για τις κρέπες: 120 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. 120 ml Νερό 120 ml. Γάλα, πλήρες 2 Αυγά ¼ κ.γ. Αλάτι 1 κ.σ. Βούτυρο, λιωμένο & έξτρα για το ψήσιμο της κρέπας Υλικά για τη...

Νίτσε: «Σε κάθε αυθεντικό άνθρωπο υπάρχει ένα παιδί που θέλει να παίξει..»

Η ωριμότητα του ανθρώπου είναι να ξαναβρεί τη σοβαρότητα με την οποία έπαιζε όταν ήταν παιδί. – Φ. Νίτσε Αυτό ήταν το θέμα που απασχολούσε σε μεγάλο βαθμό το Νίτσε, ο οποίος δήλωνε ότι σε...