Πεντανόστιμη γαριδόσουπα

ΥΛΙΚΑ

– ¼ κιλού μέτριες γαρίδες

– 1 ξερό χοντροκομ. κρεμμύδι

– 1 χοντροκομ. καρότο

– 1 σκελ. χοντροκομ. σκόρδο

– 2 ώριμες χοντροκομ. ντομάτες

– ½ σέλερι (φύλλα), λίγο χοντροκομ. πράσο

– 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

– Ελαιόλαδο, θυμάρι

– Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες, πετάμε τα εντεράκια και κρατάμε τα κεφάλια και το κέλυφος τους.

2. Σε τηγάνι, σοτάρουμε τα κελύφη και τα κεφάλια σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, εκτός από το σέλερι και όταν αυτά ροδίσουν αρκετά σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για λίγη ώρα ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα, προσθέτουμε τα αρωματικά, το σέλερι, πιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο νερό. Αφήνουμε για λίγο και στη συνέχεια αλέθουμε το μείγμα σε μπλέντερ και το σουρώνουμε περνώντας το από σήτα. Ξαναρίχνουμε τον πολτό στη κατσαρόλα, αλατίζουμε, προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά

Μερίδες: 2-3

Related Posts

Μια μαμά απαντά σε αυτούς που νομίζουν ότι η καισαρική είναι «ο εύκολος τρόπος

Αρκετοί θεωρούν ότι όσες γυναίκες γεννούν με καισαρική έχουν μια πολύ πιο εύκολη «δουλειά», δεν κουράζονται και δεν πονάνε. Ωστόσο, η αλήθεια απέχει πολύ απ’ αυτό που πιστεύουν. Γι’ αυτό, η Raye Lee, μια μαμά...

Αλμυρές κρέπες στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ Υλικά για τις κρέπες: 120 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. 120 ml Νερό 120 ml. Γάλα, πλήρες 2 Αυγά ¼ κ.γ. Αλάτι 1 κ.σ. Βούτυρο, λιωμένο & έξτρα για το ψήσιμο της κρέπας Υλικά για τη...

Νίτσε: «Σε κάθε αυθεντικό άνθρωπο υπάρχει ένα παιδί που θέλει να παίξει..»

Η ωριμότητα του ανθρώπου είναι να ξαναβρεί τη σοβαρότητα με την οποία έπαιζε όταν ήταν παιδί. – Φ. Νίτσε Αυτό ήταν το θέμα που απασχολούσε σε μεγάλο βαθμό το Νίτσε, ο οποίος δήλωνε ότι σε...