Pizza με θαλασσίνα απο τον Πάνο Ιωαννίδη ΒΙΝΤΕΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
250 γρ. αλεύρι σκληρό
4 γρ. αλάτι
5 γρ. ζάχαρη
4 γρ.ξηρή μαγιά
175 ml νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
30 ml ελαιόλαδο
30 γρ. κρεμμύδι κομμένο εμινσέ
4 γαρίδες καθαρισμένες
1 καλαμαράκι κομμένο σε ροδέλες ροντέλ
10 μύδια
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
4 λιαστές ντομάτες
1 κ.σ. κάππαρη
40 ml ούζο
100 γρ. ντομάτα φρέσκια, κομμένη κονκασέ
1 κλωνάρι θυμάρι, φρέσκο (τα φύλλα του)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΣ
1 κλωνάρι μαϊντανός (τα φύλλα του)
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο στη μεσαία ταχύτητα για 1 λεπτό, μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα.
TIP: Εάν δούμε ότι η ζύμη είναι πολύ υγρή και κολλάει στα τοιχώματα του κάδου, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Όταν η ζύμη μας έχει ενοποιηθεί και ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου, είναι έτοιμη. Τη βγάζουμε από τον κάδο και την τοποθετούμε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι πάνω στη ζύμη και αρχίζουμε το ζύμωμα, τραβώντας και σπρώχνοντας το ζυμάρι πάνω στην επιφάνεια εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται η γλουτένη μέσα στο αλεύρι και δένει καλύτερα το ζυμάρι, οπότε θα έχουμε σωστό ψήσιμο και τραγανή ζύμη, όταν θα ψήσουμε την πίτσα.
Αν δούμε ότι η ζύμη κολλάει στο χέρι μας, όσο τη ζυμώνουμε, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Σχηματίζουμε μια μπάλα με το ζυμάρι και το τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψί. Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
TIP: Είναι απαραίτητο να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο, ώστε να μη «μαζεύει», όταν θα την ανοίξουμε στη συνέχεια.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι κομμένο εμινσέ.
Σοτάρουμε για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες, το καλαμαράκι κομμένο σε ροδέλες ροντέλ και τα μύδια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την κάππαρη, τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα, κομμένη κονκασέ και ανακατεύουμε.
Μόλις αρχίσει να γλασάρει η σάλτσα, προσθέτουμε το θυμάρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά αφήνοντάς την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη βάλουμε πάνω στην πίτσα.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΣ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C στον αέρα και στην κάτω αντίσταση.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη σε κυκλικό σχήμα με πάχος μισό εκατοστό.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ρηχό ταψί (λαμαρίνα) στρωμένο με λαδόκολλα.
Με μια κουτάλα απλώνουμε στη ζύμη τη σάλτσα με τα θαλασσινά, αφήνοντας περιμετρικά ένα δαχτυλίδι ακάλυπτης ζύμης.
Ρίχνουμε από πάνω λίγο μαϊντανό, χοντροκομμένο με το χέρι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε την πίτσα στον φούρνο για 10′ στους 250°C ή μέχρι να δούμε ότι έχει ψηθεί ομοιόμορφα, καθώς κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά. Σερβίρουμε αμέσως.
TIP: Αν δεν έχουμε ρηχό ταψί (λαμαρίνα), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ ταψί. Το γυρίζουμε ανάποδα, βάζουμε πάνω του τη λαδόκολλα και μετά το ζυμάρι.

&;

Related Posts

Μια μαμά απαντά σε αυτούς που νομίζουν ότι η καισαρική είναι «ο εύκολος τρόπος

Αρκετοί θεωρούν ότι όσες γυναίκες γεννούν με καισαρική έχουν μια πολύ πιο εύκολη «δουλειά», δεν κουράζονται και δεν πονάνε. Ωστόσο, η αλήθεια απέχει πολύ απ’ αυτό που πιστεύουν. Γι’ αυτό, η Raye Lee, μια μαμά...

Αλμυρές κρέπες στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ Υλικά για τις κρέπες: 120 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. 120 ml Νερό 120 ml. Γάλα, πλήρες 2 Αυγά ¼ κ.γ. Αλάτι 1 κ.σ. Βούτυρο, λιωμένο & έξτρα για το ψήσιμο της κρέπας Υλικά για τη...

Νίτσε: «Σε κάθε αυθεντικό άνθρωπο υπάρχει ένα παιδί που θέλει να παίξει..»

Η ωριμότητα του ανθρώπου είναι να ξαναβρεί τη σοβαρότητα με την οποία έπαιζε όταν ήταν παιδί. – Φ. Νίτσε Αυτό ήταν το θέμα που απασχολούσε σε μεγάλο βαθμό το Νίτσε, ο οποίος δήλωνε ότι σε...