Προτιμώ έναν ευαίσθητο γιο παρά έναν νταή που δεν σέβεται!

Υπάρχουν πολλά στερεότυπα για τα αγόρια. «Τα αγόρια δεν κλαίνε», «τα αγόρια παίζουν μόνο ποδόσφαιρο» ή «τα αγόρια δεν είναι ευαίσθητα».

Έχουμε μεγαλώσει με διάφορα κλισέ για το ανδρικό φύλλο, τα οποία, όχι μόνο είναι λανθασμένα, αλλά έχουν συντηρήσει και ολόκληρες γενιές συναισθηματικά απόμακρων ή θυμωμένων αντρών, εξαιτίας αυτής της καταπίεσης.

Εμείς οι αγορομάνες πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τα αγόρια μας. Δεν πρέπει να μεγαλώσουμε μάτσο άντρες, αλλά στοργικούς που θα μπορούν να είναι καλά με τον εαυτό τους και με την οικογένειά τους. Γι’ αυτό και το παρακάτω κείμενο αξίζει να το διαβάσετε.

«Γλυκέ μου, σταμάτα να κλαις με το παραμικρό»:συνήθιζα να λέω στον 4 χρονών γιο μου. Κάθε φορά, με την παραμικρή στενοχώρια θα γούρλωνε τα μεγάλα του μάτια και θα άρχιζε το κλάμα. Είναι το μεσαίο μου παιδί και πραγματικά είναι εξαιρετικά ευαίσθητος.

Nτρέπομαι που το λέω, όμως, δεν χειρίζομαι πάντα τις ευαισθησίες του με τον πιο ήρεμο και υπομονετικό τρόπο. Ενώ ξέρω ότι πρέπει. Δεν μπορώ να είμαι συνεχώς ψύχραιμη όταν βλέπω ότι η παραμικρή απογοήτευση καταλήγει σε ένα ποτάμι από δάκρυα. Με κουράζει…

Όταν, όμως, σκέφτομαι ότι το μικρό αυτό αγόρι κάποια στιγμή θα γίνει άντρας γαληνεύει η ψυχή μου. Γιατί ξέρω ότι η ευαίσθητη και ευγενική του ψυχή θα αναγνωρισθεί και θα εκτιμηθεί από πολλούς ανθρώπους.

Ειλικρινά, δεν υπάρχει ούτε ένα κομμάτι του εαυτού μου που να θέλει να τον ”σκληρύνει”. Βλέπω την αγάπη και την τρυφερότητα που δείχνει στον μικρό αδερφό του και καταλαβαίνω πόσο σπάνιο είναι αυτό. Τα περισσότερα αγόρια στην ηλικία του δεν συμπεριφέρονται έτσι!

Μου ζητάει αγκαλιές για να παρηγορηθεί και να ηρεμήσει και σκέφτομαι ότι μεγαλώνοντας θα γίνεις ένας πολύ στοργικός άνθρωπος. Εκφράζει όλα του τα συναισθήματα, χαράς και λύπης, χωρίς να ντρέπεται. Και δεν θέλω να νιώσει ποτέ ότι δεν μπορεί να το κάνει.

Τα καταπιεσμένα συναισθήματα οδηγούν σε θυμωμένους άντρες. Μαμάδες, αν μεγαλώνετε τέτοια αγόρια, καταλαβαίνω τη δυσκολία σας. Όμως είμαστε πολύ τυχερές! Και οφείλουμε να αποδεχτούμε, να αγκαλιάσουμε και να ενθαρρύνουμε τα αντράκια μας να είναι ευαίσθητα και τρυφερά.

Όταν τον πιάνει το παράπονο και το κλάμα, μην συγχύζεστε. Θυμηθείτε ότι μόνο εσείς μπορείτε να τον ηρεμήσετε.

Όταν σας εκμυστηρεύεται όλα αυτά που βιώνει, ασήμαντα και σημαντικά, ακούστε τον με προσοχή και δείξτε ενσυναίσθηση.

Όταν σας ζητάει να τον αγκαλιάσετε, αγκαλιάστε τον. Εμείς είμαστε το καταφύγιό τους.»

Related Posts

Γιαούρτι και τα ωφελήματα του!!

Νικολέτα Μιχαηλίδου, M.S., R.D. Κλινική και Αθλητική Διαιτολόγος/ Διατροφολόγος Για περισσότερες πληροφορίες: nikoletam@cytanet.com.cy Το γιαούρτι καταναλώνεται παγκοσμίως για εκατοντάδες χρόνια. Είναι πολύ θρεπτικό και καταναλώνοντας το συχνά μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς την υγεία....

O γάμος Μαθιού Βασιλικής και το όνομα του παιδιού που θα γεννήσει η Αργυρώ

Η αλήθεια είναι πως από την αρχή της σειράς το ζευγάρι Μαθιός – Βασιλική έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και την περισσότερη αγάπη του κοινού. Ένας δυνατός έρωτας που άντεξε στο πέρασμα των χρόνων αλλά...

Σασμός spoiler: Σπαράζει η Μαρίνα πάνω σε ξένο μνήμα! Η πιο ανατριχιαστική σκηνή έρχεται!

Η οικογένεια Βρουλάκη αποφασίζει να γυρίσει σελίδα στη ζωή της! Η Αργυρώ και η Μαρίνα ετοιμάζονται να φύγουν για τα Γιάννενα και η Καλλιόπη είναι ικανοποιημένη απ’ αυτή την εξέλιξη. Προτού φύγει από την Κρήτη,...